Eva Wahlström, Robert Helenius, Edis Tatli ja Niklas Räsänen – Ammattinyrkeilyn kärkinimet

Suomen ammattinyrkkeilyn kärkinimet ottelevat 17. joulukuuta Helsingin Hartwall Arenalla järjestettävässä ALL IN –illassa.

Edis Tatli ja Niklas Räsänen haastavat mestaruuden haltijan ja Eva Wahlström puolustaa mestaruuttaan. Robert Helenius puolestaan ottaa seuraavan askeleen matkallaan kohti MM-mestaruutta. Katso haastattelut, joissa nyrkkeilijät kertovat tulevista otteluistaan Hartwall Areenalla 17. joulukuuta.

Eva Wahlströmin vastustajalta vietiin vyö


Eva Wahlström kuuli keskiviikkona harmittavia uutisia. Hänen tulevalla vastustajallaan Argentiinan Anahi Esther Sanchezilla ei enää olekaan IBF:n mestaruusvyötä. Wahlströmin ja Sanchezin ottelussa panoksena on kuitenkin edelleen Wahlströmin hallussa oleva WBC:n vyö.

– Ottelu on tosi tärkeä ja on mielenkiintoista nähdä, kuka meistä on oikeasti paras. Vastassa on ehkä ihan oikeasti maailman paras. Tai maailman paras itseni jälkeen, Wahlström naurahti.

Wahlströmin mukaan haaste ei tule olemaan helppo, sillä Sanchez on nyrkkeilijänä erittäin kova, määrätietoinen ja periksiantamaton.

– Kun Sanchez löytää paikkansa, hän lyö, lyö ja lyö, kunnes on ihan loppu. Se on oikeasti vaarallinen.

Wahlströmin hallussa on vain yksi mestaruusvyö. Hänen tavoitteenaan on olla kaikkien neljän suuren liiton mestari.

– Haaveilen kaikista neljästä isojen liittojen vöistä. IBF:n vyö olisi ollut tässä matsissa, jollei Sanchez olisi menettänyt sitä vastikään. Korealainen, jonka kanssa minun alunpitäen oli tarkoitus otella, oli WBA:n mestari, mutta vastustaja vaihtui viime hetkellä.

Yksi mahdollinen vastustaja Wahlströmille olisi ollut myös saksalainen WBO:n mestari Ramona Kühne, joka joutui kuitenkin kieltäytymään haasteesta, koska aikaa valmistautumiseen olisi ollut liian vähän.

 

Niklas Räsänen ja Edis Tatli haastavat mestareita


Niklas Räsänen haastaa EU-mestaruuden haltijan, espanjalaisen Mariano Hilarion, ja Edis Tatlilla on puolestaan panoksena EBU:n EM-vyö ottelussa italialaista Manuel Lanciaa vastaan. Räsäsen mukaan ottelun kova panos ei tuo ylimääräisiä paineita.

– Tuntuu hyvältä ja odotan ottelua suurella mielenkiinnolla, vaikka se onkin vain matsi muiden joukossa. Tuli vyö tai ei, aion suoriutua hyvin. Teen perusduunia, enkä ota paineita. Usko on vakaa, että vyö tulee Suomeen, Räsänen ilmoitti.

Tatli toteaa kehittyneensä tänä vuonna nyrkkeilijänä, ja kehässä tullaan hänen mukaansa näkemään erilainen Edis, kuin mihin ollaan totuttu: fiksumpi, nopeampi ja kovempi. Tatli kertoo saaneensa lisää motivaatiota etenkin treenaamiseen. Tatli kiteyttää sanoiksi tunteen, joka on varmasti päällimmäisenä kaikkien All in -nyrkkeilygaalaan osallistuvien urheilijoiden mielessä:

– Hieno ilta on tulossa, kun Suomen kärkinimet ovat tositoimissa isolla areenalla.

Robert Helenius haastaa ison ja kokeneen kaverin

Robert Helenius kohtaa Argentiinan ykkösen, Gonzalo Omar Basilen.

 

 

– Kun vastustajana on iso ja kokenut kaveri, niin kyllä siinä pitää olla varuillaan. Basilella on takanaan enemmän tyrmäysvoittoja, kuin minulla on ammattinyrkkeilyotteluita, Helenius kommentoi vastustajasta.

Helenius totesi kuitenkin olevansa nyt paremmassa kunnossa kuin viime keväänä, jolloin hän hävisi ranskalaiselle Johann Duhaupasille. Heleniuksen mukaan ei myöskään ole väliä, onko hänen ottelunsa illan pääottelu.

– Kyseessä on niin hieno ilta ja niin hieno kattaus, ettei järjestyksellä ole väliä. Tällä kertaa voidaan sanoa, että kaikki ottelut ovat illan pääotteluita.

Sparrauksen Helenius aloittaa Ahvenanmaalla ensi viikolla. Treenaamista helpottaa, kun enää ei tarvitse matkustaa harjoitusleireille vaan harjoittelu hoituu omalla salilla. Jo ensi viikolla Helenius kohtaa muutaman sparrausvastustajan.

– Pääsemme treenaamaan tekniikkaa ja taas iloisten asioiden pariin. Eli turpaanvetämiseen tietenkin, Helenius täräytti.