Keihään MM-finaali ke 26.8. klo 14:05

Suomalaisten MM-mitalitoiveet yleisurheilussa ovat jälleen keihäsmiesten harteilla. Yleisurheilun 2015 maailmanmestaruuskisoissa Pekingissä käydään keskiviikkona 26.8. klo 14:05 alkaen miesten keihäänheiton finaali. Toivottavasti ”ruotsalaisten keihäät” on heitetty nurkkaan, ja heitto luistaa mallikkaasti. Suomalaisista mukana ovat Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen.

Suomalaisten heitot maanantaisessa keihään karsinnassa eivät olleet vielä tutun lennokkaita. Mutta etenkin Ruuskasella on ollut tapana selviytyä suurkisojen keihäsfinaaleihin häntäpäässä, mutta itse finaalissa hän on parantanut aina heittokaariaan. Nytkin Ruuskanen onnistui vain yhdessä karsintaheitossaan suht hyvin heittäen 82,20 metriä, joka riitti karsinnan 9. sijaan. Vedonlyöntisivusto ”Unibet antaa Ruuskasen sijoittumiseksi TOP3-joukkoon finaalissa kertoimen 1,90”.

Niin ”Unibet” kuin ”Betsafekin” antaa pienimmän voittokertoimen Suomen Tero Pitkämäelle. Kokenut 32-vuotias arvokisakävijä kärsi alkukaudesta olkapään seudun lihasjumeista, mutta jo kesäkuun Paavo Nurmi Gamesissa syntyi kauden paras heitto 89,09 metriä. Pitkämäen pienehkö voittokerroin (”Unibetilla 3,75” ja ”Betsafella 4,00” onkin ansaittu, ja ilman haavereita kultamitali on täysin saavutettavissa.

Betsafe heittää myös hyvin optimistisen vetokohteen ”Ottaako Suomi kaksoisvoiton miesten keihäänheitossa?”, johon ”toiveikkaimmat voivat ruksata kyllä-vaihtoehdon kertoimella 6,00”:.

Muista nimistä poimittakoon Tsekin Vitezslav Vesely, joka pakkasi tavaransa jo ensimmäisen karsintaheiton jälkeen: Vesely pääsi finaaliin tuloksella 83,63. Voit poimia ”Unibetilta vetokohteen Veselyn sijoittumiseksi TOP3-joukkoon kertoimella 1,55”. Entä miten sijoittuu kauden tulokas-sensaatio, Kenian Julius Yego? Kenialainen on venynyt tiukoissa paikoissa yleensä hyviin suorituksiin, ja nytkin suomalaisvalmennuksessa oleva Yego heittänee 85 metrin paremmalle puolelle. Kertoimien puolesta Yego on nostettu Pitkämäen jälkeen toiseksi voittajasuosikiksi (”Unibetilla 4,00” ja ”Betsafella 4,00”).

Kattavimmat vetokohteet keihäsfinaaliin tarjoaa ”Unibet.com”, josta löytyy myös Kumpi sijoittuu paremmin -kohteita. Näistä head to head -kohteista voisi poimia esimerkiksi Yego (1,35) vastaan Abdelrahman (2,90), jossa kenialainen on varma ruksin paikka. Toinen ruksi menee Pielaveteläiselle, kun vastakkainen on Antti Ruuskanen (1,65) ja Saksan Thomas Röhler (2,10).

Muista myös naisten seiväshypyn finaali, joka alkaa samaan aikaan keihäsfinaalin kanssa. Mukana on juuri Suomen ennätyksenkin tehnyt Minna Nikkanen. Peukut pystyyn suomalaisten puolesta! Näin komeasti Tero Pitkämäki ratkaisi Paavo Nurmi Games -keihäskisan pari kuukautta sitten, viimeisellä heitollaan: