Skip to main content

Viimeinen kerta sinivalkoisin siivin!

Ei ollut ensimmäinen kerta, mutta varmasti viimeinen kun lennän sinivalkoisin siivin. Olen aikaisemmin lentänyt useasti Lufthansalla, välillä businessluokassa ja välillä turistiluokassa ja aina olen ollut tyytyväinen palveluun. Samaa ei valitettavasti voi sanoa Finnairista.

Palvelu on aina ollut jollain tapaa luokatonta, ehkä siedettävää silloin kun olen valinnut businessluokan lipun. Sikaosastossa palvelu on aina ollut nimensä mukaista.

Olin varannut itselleni, vaimolleni ja kolmelle muulle henkilölle liput kohti Espanjan aurinkoa. Koska olin lupautunut koko seurueen maksumieheksi, ostin tietenkin kaikille halvimmat mahdolliset liput, jotka maksoivat noin 400e per henkilö. Meitä lähti matkaan kuitenkin vain yhteensä kolme matkustajaa. Kun sain tietää, että kaksi matkustajaa jää pois, yritin päivittää matkustusluokkaa, mutta sekään ei onnistunut, vaikka olisi kuinka paljon tarjonnut rahaa, sillä halpoja lippuja ei voi muuttaa, ei edes rahalla.

Menomatka meni oikein sujuvasti, koska minun ja vaimoni vieressä oli tyhjä penkki, jonka olin tosin itse maksanut. Olin myös tilannut ateriat lennolle, itselleni ja kahdelle muulle (joiden alun perin piti tulla lennolle mukaan) lihapullat ja vaimolleni ja hänen ystävättärelleen kasvispullat. Tilauksen saapuessa saimme kaikki kolme kasvispullat. Se ei haitannut, sillä loma oli edessä ja vieressämme tyhjä penkki. Onneksi kuitenkin näinpäin, sillä minun on helpompi syödä kasvispullia kuin kasvissyöjän lihapullia.

Paluumatkalla saimmekin sitten istua vähän ahtaammin. Finnair oli mukavasti myynyt maksamani liput, koska nämä henkilöt, joille liput oli alun perin ostettu eivät lentäneet kanssamme Espanjaan. Ymmärrän kyllä, että joillakin lentoyhtiöillä on käytäntö, että jos ostaa menopaluu-liput eikä käytä menolippua, vapautuu paluulippu myyntiin. Mutta jos tilauksen tehnyt ja maksanut henkilö, joka muuten näkyy Finnairinkin tietojärjestelmässä, matkustaa itse kyseisellä lennolla voisi nämä käyttämättömät liput olla myymättä. Ainakin jos haluaa, että tämä kyseinen henkilö lentää heidän lentoyhtiöllään jatkossakin.

Se on mukava tunne, kun on maksanut 800e ylimääräistä ja silti istut sikaosastolla haisevan ja piereskelevän matkustajan vieressä. Enkä nyt puhu vaimostani vaan sillä toisella puolellani istuneesta henkilöstä. Tässä tapauksessa 400 euron voitto on tuhansien eurojen tappio vuodessa. Lennän noin 15 kertaa vuodessa ulkomaille, enkä enää koskaan Finnairilla.

Eihän tämä Finnairin tuloksessa tunnu, mutta jos kaikki äänestäisivät jaloillaan, ei Finnairilla olisi yhtään asiakasta vuodessa. Se muuten myy lisäksi lentoja halvemmalla meidän länsinaapurille. Esim. lento Ruotsista Suomeen ja täältä Maltalle on reilusti halvempi kuin suora lento Suomesta Maltalle.

Jatkossa lennän Lufthansan kyydillä, sillä heiltä saa myös hyvän palvelun lisäksi ilmaista olutta lennolla.


Ähnliche Beiträge