Etusivu: Casinouutiset ja -oppaat

Jaon kulku Texas No Limit Hold’em pokerissa

Kategoria: .

Pre-flop: Hold’em pokerissa kaikille jaetaan kaksi korttia. Kahden oman korttisi, ja viiden pöytään jaettavan yhteisen kortin kanssa, sinun on muodostettava paras mahdollinen 5 kortin pokerikäsi. Tätä kättä muodostaessa voit hyödyntää sinulle jaetuista henkilökohtaisista korteista 0, 1 tai 2. Jaon alussa jakajasta (kukin pelaaja on vuorollaan jakaja/nappi/button, mistä merkkinä pelaajan edessä on jakajan merkkinappi) seuraavat pelaajat asettavat sokkopanokset, ensimmäinen pienen sokkopanoksen ja seuraava ison sokkopanoksen (engl. small blind, big blind). Iso blindi on normaalisti kaksi kertaa pienen blindin suuruinen. Tämän jälkeen kaikille jaetaan kaksi henkilökohtaista korttia, ”pimeät kortit” tai ”taskukortit” (engl. hole cards).

Taskukorttien jakamisen jälkeen on ensimmäinen panostuskierros, ja ensimmäisenä vuorossa on isosta blindista myötäpäivään seuraava pelaaja. Pelaajalla on kolme vaihtoehtoa: luopua korteistaan (fold), maksaa (call) tai korottaa (raise). Maksu on ison blindin suuruinen ja minimikorotus on kaksi kertaa iso blindi. Mikäli joku on panostanut ennen omaa vuoroasi, vaihtoehtosi ovat fold, call tai korotus (raise). Jokainen pelaaja toimii vuorollaan, ja viimeisenä päätöksensä tekee jaon alussa ison sokkopanoksen asettanut pelaaja, tai viimeisen korotuksen tehneen pelaajan lähin oikealla puolella kortit omaava oleva pelaaja.

Flop: Seuraavaksi pöytään jaetaan ensimmäiset 3 yhteistä korttia, joista käytetään nimitystä Flop. Flopilla pelataan jälleen panostuskierros, joka lähtee jakajan vasemmalla puolella olevasta pelaajasta. Mukana olevilla pelaajilla on jälleen kolme toimintamahdollisuutta: mikäli et halua panostaa, voi vuoron siirtää seuraavalle sököttämällä (check); korteista voi luopua (fold) tai voit panostaa (bet). Mikäli joku pelaaja edelläsi on panostanut (bet), voit luopua, maksaa (call) tai korottaa (raise). Aina kun kukaan ei maksa panostustasi tai korotustasi, kyseinen jako loppuu ja voitat potin itsellesi.

Turn: Flopin panostuskierroksen jälkeen pöytään jaetaan neljäs yhteinen kortti nimeltään Turn. Toiminta jatkuu jaossa vielä mukana olevien pelaajien kesken aivan kuten Flopinkin jälkeen (kukin vuorollaan fold/check/bet/call/raise).

River: Lopuksi pöytään jaetaan vielä viides ja viimeinen yhteinen kortti nimeltään River. Tätä seuraa viimeinen panostuskierros. Mikäli pelaajat sököttävät tai tulee panostus ja maksu, avataan pelaajien taskukortit ja katsotaan kenellä on paras pokerikäsi.

Showdown: Taskukortteja aukaistessa ensimmäisenä korttinsa näyttää viimeisen panostuksen/korotuksen tehnyt henkilö. Mikäli peli on edennyt vain sökötyksinä, ensimmäisenä korttinsa avaa jakajasta seuraava pelaaja. Jos ensimmäisenä korttinsa näyttävän pelaajan käsi on parempi kuin sinun, voit heittää korttisi pakkaan näyttämättä niitä muille.

🔗 Jaa sosiaalisessa mediassaUhkapeluria lähteenä käyttäneet

Tämä sivusto käyttää evästeitä.
OK