Etusivu: Casinouutiset ja -oppaat

Omaha Hold'em

Kategoria: .

Omahan perussäännöt ja pelinkulku ovat samoja kuin Texas Hold’emissa. Ainoana poikkeuksena se, että pelaajille jaetaan alussa neljä taskukorttia, joista on käytettävä täsmälleen kahta. Omahaa pelataan yleensä Pot Limit -versiona, eli panostusten maksimikoon määrittää kulloinkin pelissä oleva potti.

Omaha on nostanut suosiotaan roimasti nyt, kun Texas Hold’em alkaa olemaan jokaisen teininkin sanavarastossa. Monet pokerin ammattilaiset, niin kuin Ilari Sahamies, pitävät Omahasta paljon juuri actionin takia. Tässä pelissä näkee paljon villejäkin all-in-tilanteita, joissa joutuu loppuun asti jännittämään, kenelle potin pelimerkit siirretään.

Omahassa pääset usein melko hyvissä all-in-tilanteisiin toisin kuin Texas Hold’emissa, jossa voit helposti olla suuri altavastaaja. Omaha on erityisesti ”vetopeli”, jossa usein hyvän suoran-, värin- tai täyskäden veto on edellä hyvää reaalikättä. Voi tulla myös hyvin kalliiksi yrittää saada toiseksi parasta suoraa tai väriä, koska hyvin usein joudut tilanteeseen, jossa valmiin käden saatuasi vastustajalla onkin parempi peli.

Yleisimmät Omaha Hold’emin variaatiot ovat Pot Limit- ja Hi/Lo-versiot. Omaha Hi/Lo:ssa pelataan nimensä mukaisesti kahta peliä: parasta pokerikättä sekä pienintä alle 9 suuruisista numeroista koostuvaa pokerikättä. Pelaat neljällä taskukortillasi sekä Hi- että Low-potista. Showdownissa potti jaetaan puoliksi Hi- ja Low-voittajille. Paras Low-käsi on ilman paria oleva mahdollisimman pienten viiden kortin käsi, eli A-2-3-4-5. Jos Low-käsi ei toteudu, koko potti menee parhaalle Hi-kädelle.

🔗 Jaa sosiaalisessa mediassaUhkapeluria lähteenä käyttäneet

Tämä sivusto käyttää evästeitä.
OK