Etusivu: Casinouutiset ja -oppaat

Pääkköselle, Selinille ja Pyysingille miljoonatili? Mistä iGamen kaupassa on kyse?

Kategoria: .

Uutisoimme sunnuntaina suuresta pelialan yrityskaupasta, jossa ruotsalainen pörssiyhtiö Unibet osti iGaming Group -peliyhtiön. Teimme lyhyen uutisartikkelin tästä, mutta suuren mielenkiinnon vuoksi päätimme avata nyt tätä yrityskauppaa hieman enemmän.

Myyty yhtiö iGame Holdings sisältää monia eri tytäryhtiöitä. Vuoden 2014 keväällä iGame puolestaan fuusioitui yhteen Plus One Dreams -yhtiön kanssa, ja uuden yhtiön nimeksi otettiin iGame. Plus One Dreams on vuonna 2005 perustettu uhkapelialan yritys, jossa osakkaina ovat ainakin jo mainitut Jasper Pääkkönen, Markus Selin sekä Suomen Pokeripelaajat ry:n hallituksen puheenjohtajanakin toiminut Mikko Hirvonen. Plus One Dreams -yhtiön tuotteisiin kuuluu mm. Kolikkopelit, jolla on jo yli 300 000 rekisteröitynyttä suomalaista pelaajaa.

Kuten Pyysing toteaa Helsingin Sanomien artikkelissa, hän on ollut pienomistajana iGame Group -yhtiössä, johon on vuosien varrella yhdistynyt monia yrityksiä. Pyysing ei halunnut eritellä yrityskauppaa tarkemmin.

Suomalaisjulkkisten ja muiden iGame Group -osakkaiden omistusosuudet eivät ole julkisessa tiedossa, ja tuskin kukaan omistajista haluaa kommentoidakaan näitä osuuksia tarkemmin. Tämän johdosta emme valitettavasti voi sanoa, kuinka paljon Pääkkönen, Selin ja muut tällä kaupalla mahdollisesti nettoavat.

Ostajaosapuoli Unibet kertoo asiasta julkaistussa tiedotteessaan, että 59 miljoonan euron kauppasumman lisäksi ostosopimukseen kuuluu lisäsumma. Tämä lisäsumma maksetaan 6,2-kertaisena ja se määräytyy iGamen vuoden 2016 kesäkuun loppuun mennessä tekemän tuloksen mukaan maksimilisäsumman ollessa 20 miljoonaa euroa.

Unibet näkee tiedotteensa mukaan tällä kaupalla paljon potentiaalia iGamen paikallisten markkina-alueiden asiantuntemuksesta yhdistettynä Unibetin suuremman ja monikanavaisen tuoteasiantuntemuksen kanssa.

iGame työllistää tällä hetkellä noin 130 työntekijää, joista suurin osa työskentelee Maltalla. Unibet operoi puolestaan yli 100 eri maassa ja työllistää yli 650 henkilöä.

📅 Julkaistiin

🔗 Jaa sosiaalisessa mediassaUhkapeluria lähteenä käyttäneet

Tämä sivusto käyttää evästeitä.
OK